Geschreven door Online Department

Een digitaal designbureau gespecialiseerd in user experience – daar zit idealisme achter. UX designers willen namelijk producten ontwerpen die echt worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Ze willen leren van hun fouten en zijn pas tevreden als de gebruikers tevreden zijn: zij zijn het bewijs dat ze hun werk goed gedaan hebben. Computerschermen menselijker en gebruiksvriendelijker maken, dat is waar ze hun bed voor uit komen.

UX designers gedijen niet zo goed bij een reclamebureau, worden niet warm van snelle campagnes. Ze worden ook niet gelukkig als eenzame advocaat van de eindgebruiker in een team van techneuten die tijdens de lunch alleen maar in PHP, CSS, MySQL, of andere afkortingen spreken. Het vuur gaat branden als ze deel uitmaken van een groep specialisten die met een gedeelde visie aan een mooi product werken. Het zijn sociale dieren die tot bloei komen in een multidisciplinair team van researchers, strategen, developers en andere specialisten.

ik wil het interactieontwerp dat ik maak ook echt in de praktijk testen, door middel van experimenten en AB testen. Ik leer tenslotte het meeste van het gedrag van de gebruikers; of ze ook echt de paden doorlopen zoals ik die heb bedachtRolf Thijssen, Interaction Designer

UX As A Service

Omdat we bij Online Department goed willen luisteren naar de behoeften van de klant zijn onze jongens steeds vaker onderweg en steeds minder achter hun beeldscherm in Rotterdam te vinden. Ze werken mee in SCRUM teams. Daar kunnen ze zich richten op waar ze goed in zijn: het uitdenken van use flows en consistente interfaces, het testen met de klant en het bedenken van onvergetelijke gebruikerservaringen; samen met de product owner, SCRUM master, marketeer en developers werken ze gemiddeld 3 tot 6 maanden mee aan de realisatie van nieuwe producten die echt waarde toevoegen voor de eindgebruiker.

UX as a service was voor Vergelijk.nl de ideale aanvulling op ons eigen team. Strategisch sparren waar nodig, maar ook meters maken om alles af te krijgen, bovendien haalt de zekerheid van capaciteit de stress van de planning af.Joris Verwater, Vergelijk.nl

Wat nemen ze mee? Een flinke dosis kennis en ervaring en veel passie voor UX. De tools die ze zich eigen hebben gemaakt, de trainingen en workshops die ze bij Online Department hebben gevolgd. Ze geven jouw team net dat duwtje in de goede richting. Zo werkt Online Department: als aanvulling op jouw eigen online afdeling.

Zoek je versterking in je SCRUM team? Onze UX designers draaien graag mee om samen met jullie die onvergetelijke ervaring te creëren.
Bel 010 – 8911051 of mail Hans Bartman voor meer informatie en de mogelijkheden.

UX Talentpool

Voor onze talentpool zijn we voortdurend op zoek naar flexibel inzetbare interaction designers, user interface designers, UX copywriters en frontend developers. Je werkt een aantal dagen bij onze klanten, maar ook een aantal dagen gezellig bij ons op kantoor. Dan kun je op vrijdag de nieuwste tools en nieuwe ervaringen met ons delen tijdens de Online Department Academy.


Bel voor een kennismaking of stuur je portfolio naar machiel@onlinedepartment.nl.