Soms moet je in razend tempo een mockup ontwerpen om een opdrachtgever te laten vallen voor je voorstel. Veel mensen vinden het nu eenmaal lastig om op basis van grijze wireframes het eindresultaat voor zich te zien. En daar kan ik me dan wel weer iets bij voorstellen. Een designvoorstel heeft kleur, goedgekozen fonts en een uitgebalanceerde set iconen nodig om op waarde te kunnen worden geschat en om te overtuigen.

Iconen maken een enorm verschil in de manier waarop een interface wordt ervaren en gebruikt. Ze verbeteren de gebruiksvriendelijkheid, laten je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte en geven je design dat belangrijke beetje extra.

Laat klanten het belang van iconen zien

Klanten onderschatten de waarde van goede iconen nog wel eens. Als ze niet willen investeren in hun eigen unieke set of onderschatten hoeveel zorg en aandacht zo’n set nodig heeft, is dat nogal een teleurstelling. Dus hebben we besloten om een eigen set van 63 iconen te ontwerpen die we gebruiken om snel mockups van de gebruikersinterface te maken. Dit helpt ons om onze klanten te laten zien wat op maat gemaakte pictogrammen voor hun product zouden kunnen doen.

Gebruik onze iconen en verkoop die van jezelf

UX ontwerpers herkennen de beschreven situatie misschien. Door onze iconenset  met je te delen, hopen we je tijd te besparen. Als het je helpt een designvoorstel te verkopen en een klant te overtuigen van de noodzaak eigen iconen te laten ontwerpen, dan zijn wij heel tevreden. Onze iconen mag je natuurlijk niet aan je klanten verkopen. Gebruik ze, maar zorg ervoor dat je je eigen iconen verkoopt.

In ruil vragen we je je aan te melden voor de Online Department Times, onze nieuwsbrief waarin we op onregelmatige basis, maar ongeveer eens per maand, UX Tools en artikelen delen. Geen spam, dat beloof ik. Na het aanmelden ontvang je een downloadlink in je mailbox.

Happy designing!


UI Icon set – Free download

If you like this download please show your appreciation by sharing this article.