Geschreven door Online Department

“Een compleet andere manier van kijken naar vacatures, slimme technologie en user experience design van Online Department – dat is wat de nieuwe StarApple site zo effectief maakt.” We vroegen Ceyhan Unal, CEO van StarApple, naar het hoe en waarom van de nieuwe site.

Vaardigheden matchen in plaats van trefwoorden

“Wij kijken anders naar vacatures,” vertelt Ceyhan Unal, “We kijken naar skills en niet naar holle termen. Dat wilden we in de nieuwe site tot uitdrukking laten komen – want zo maken we het zoeken naar de perfecte nieuwe baan echt makkelijker.”

Val me niet lastig, maar laat me snel & makkelijk relevante vacatures zien, wanneer ik dat wil.

De skill nodes laten een kandidaat in één oogopslag zien welke skills en hoeveel ervaring gevraagd worden en hoe belangrijk bepaalde skills zijn voor de vacature.

MAKKELIJK ZOEKEN – GOED MATCHEN

“Het gaat om de gebruikers van de site. Kandidaten willen geen lange lappen tekst doorploegen om daarna te ontdekken dat het toch niets voor ze is. ‘Val me niet lastig, maar laat me snel & makkelijk relevante vacatures zien, wanneer ik dat wil’ – dat is waar kandidaten behoefte aan hebben. De combinatie van onze kijk op vacatures, slimme technologie en user experience design van Online Department –  is precies wat StarApple onderscheidt van de doorsnee IT-recruiter en waardoor onze nieuwe website zo’n hoge performance heeft.”

UX DESIGN VERGROOT JE EFFECTIVITEIT

Het effect van UX Design: De bounce rate van de nieuwe site is 47% lager en de gemiddelde duur van een bezoek is met 72% gestegen. “En dat is precies wat je wilt: bezoekers van je site boeien en vasthouden. We krijgen ook heel veel complimenten van tevreden kandidaten,” vertelt Ceyhan Unal.“Onze opdrachtgevers kunnen er zeker van zijn dat hun vacatures terecht komen bij de juiste kandidaten. Online Department en StarApple kropen samen in de huid van de kandidaten, om een user experience neer te zetten die volledig beantwoordt aan de behoeftes van de gebruikers.”

Recruiters met development skills

De technologie achter de site is door StarApples eigen development team ontwikkeld. De beste structuur en gewicht van bepaalde skills in vacatures is grondig getest en ontwikkeld samen met de consultants van StarApple. “Zo weten we zeker dat zoekresultaten altijd relevant zijn.” Dat geeft StarApple niet alleen een voorsprong als het om werven en selecteren gaat, dat maakt het ook een inspirerende opdrachtgever voor Online Department.

Vacatures zijn visueel en helder en geven snel inzicht in de bedrijfscultuur en de benefits. De foto’s geven kandidaten meteen een goed beeld van de werkomgeving.